Thursday, May 15, 2014
Valdorf salata s piletinom
Sastojci
šolje oraha
pilećih grudi bez kože i kostiju
so i biber
250ml kiselog mleka
3 kašike rena
2 kašike majoneza
2 limunovog soka
2 šolje zrna crvenog grožđa, bez koštica i preopolovljenih
Priprema
Zagrejte rernu na 175C. Stavite orahe na pleh i pecite ih 7 minuta ili dok ne postanu hrskavi i mirisni. Kada se dovoljno ohlade krupno ih iseckajte.
Zagrejte roštilj ili gril-tiganj. Piletinu pospite solju i biberom, pa je pecite po 4 do 5 minuta sa obe strane ili dok ne bude pečena.
Kada se malo prohladi, isecite je na komade veličine oko 2, 5 cm. U velikoj činiji pomešajte kiselo mleko, ren, majonez i sok od limuna, pa posolite i pobiberite po ukusu.
Jabuke očistite (nemojte ih ljuštiti) i iseckajte ih na kockice veličine oko 1 cm.
U činiju sa prelivom dodajte orahe, piletinu, grožđe, celer i jabuke i promešajte da se sve sjedini.
Valdorf salata (Waldorf salad) se obično sprema od svežeg celera, jabuke i oraha. Međutim pored ovih sastojaka možete dodati i piletinu, grožđe ili druge sastojke i prilagoditi ovu sjajnu salatu vašem ukusu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment