Tuesday, May 20, 2014

Musaka sa pohovanim paprikama

Sastojci:
9 velikuh crvenih roga paprika ( mogu i iz zamrzhivača ), 1 kg krompira, 400 g mlevenog mesa, po izboru, 1 mala glavica crnog luka, 1 struk praziluka, 3 čenabelog luka, po ukusu vegeta, biber, so, na vrh noža ljuta mlevena paprika ( po želji i ne morate), 1 kašika sitno seckanog peršuna

Za pohovanje paprika:
 2 do 3 jajeta, brašno, mrvice,  ulje za prženje

Za preliti musaku:
 3jajeta, 500 ml mleka ili više, 1 kašičica vegete, 2 pune kašike kisele pavlake ili gustog jogurta



Priprema:Vrijeme pripreme:

Paprike ispeći uveče, oljuštiti ih i ostaviti preko noći da se ocede. Ispohovati paprike, tako što ćete prvo staviti u brašno pa u umućena jaja i na kraju u prezle,pržiti ih na osrednjoj temperaturi dok vam blago ne porumene.Ispohovane paprike staviti na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće i ostaviti ih sa strane.

U veći i dublji tiganj sipati malo ulja i dodati sitno iseckan crni luk, propržiti ga samo dok ne postane staklast i dodati sitno iseckan praziluk, samo beli i svetlo zeleni deo i pržiti dok ne omekša.Dodati mleveno meso i upržiti dok voda ne uvri. Dodati sitno seckan peršun i beli luk, začine po ukusu i sve zajedno promešati.

U posudu 20cm X 20cm i duboku oko 6cm narezati na tanje kolutove polovinu krompira,preko krompira raspodeliti polovinu pečenih paprika i preko paprika staviti polovinu količine mesa, preko mesa staviti drugu polovinu paprika,preko drugu polovinu mesa i završiti sa krompirom.

U tiganj dodati jaja, mleko, kiselu pavlaku i kašičicu vegete, sve dobro umutiti sa žicom za mućenje i lagano preliti preko krompira.Meni je bilo dovoljno tečnosti da prekrije sve. Staviti preko papir za pečenje ( za njega vam se neće zalepoti gornji sloj krompira a za foliju hoće ) i tek onda prekriti sa folijom i dobro zatvoriti sa svih strana.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 185*C onda otkriti i ostaviti još deset do petnaset minuta da se zapeče gornja korica.

Ostaviti desetak minuta da se prohladi, seći na komade i poslužiti uz zelenu salatu.

No comments:

Post a Comment