Friday, May 16, 2014

Kolač sa jagodama

Sastojci:

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna

Krema:
1/2 l mlijeka
200 g šećera
2 vanilin šećera
15 gr želatina
500 ml tučene pavlake (slatka pavlaka izmiksovana u slag)
800 g jagoda



Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, zatim žumanca pa sve sjediniti sa 6 kašika brašna.
Peći na pergament papiru u četvrtastom plehu 30 minuta na 180 stepeni.
Pečeno podeliti na 2 dela.

Krema:
Prokuvati mlijeko sa šećerom i umešati želatin prethodno izmešan sa pola šolje hladne vode. Dodati vanilin šećer i ostaviti da se ohladi sve dok se ne stegne (u frižideru, dok ne postane gusto kao puding).
Umutiti pavlaku i polako dodavati u malo mikserom umućeno stegnutu masu sa mlekom.
Mutiti malo duže da se dobije fina krema.
Jagode posuti sa malo šećera i redati po kori, pa krema, pa opet kora, jagode i na kraju krema. Ostaviti u frizider nekoliko sati da se lepo stegne.

No comments:

Post a Comment