Thursday, May 15, 2014

Mafini – Tri maštovita recepta za mafine

ČOKO LEŠNIK



POTREBNO JE: 100 g margarina, 200 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 2 jajeta, 50 g istopljene crne čokolade, 200 ml mleka, 100 g brašna, 100 g kakaoa, 50 g pudinga od čokolade, pola praška za pecivo, kašičica sode bikarbone, 2 kašičice cimeta, 70 g seckanih lešnika



PRIPREMA
Penasto umutite margarin sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte jedno jaje, pa kad njega umešate, dodajte i drugo. U masu sipajte istopljenu čokoladu, a onda naizmenično dodajte kakao, mleko i puding u prahu uz stalno mućenje. Na kraju dodajte prethodno pomešane prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. U pleh za mafine stavite papirne korpice i napunite ih pripremljenom masom do trećine visine. Pospite seckanim lešnicima i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.




TUTI-FRUTI



POTREBNO JE: 
150 g suvog voća, 300 g brašna, 100 g šećera, kesica praška za pecivo, malo soli, 1 jaje, 250 ml mleka, 125 g maslaca, sok od pola limuna, šećer u prahu za posipanje







PRIPREMA

U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. U omekšali maslac dodajte jaje i mleko, pa mikserom penasto umutite. Dodajte suve sastojke i suvo voće koje ste prethodno usitnili nožem ili u blenderu. Kompaktnu masu kašikom sipajte u podmazane kalupe za mafine i stavite da se peku oko pola sata na 180 stepeni. Gotove mafine poprskajte sokom od limuna i pospite šećerom u prahu.




ORANŽ MAFIN



POTREBNO JE: 1 pomorandža, 200 ml oranž đus, 1 jaje, 125 g maslaca, 150 g brašna, kašičica praška za pecivo, kašičica sode bikarbone, malo soli, 80 g šećera, kesica šlaga, narendana kora pomorandže





Opranu pomorandžu isecite na komade, izvadite koštice i izblendajte zajedno sa đusom. U to umešajte jaje i maslac, a zatim i prosejano brašno sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, solju i šećerom. Masu sipajte u korpice za mafine i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Ohlađene mafine ukrasite šlagom i korom pomorandže.


No comments:

Post a Comment