Sastojci
-Palačinke
brašno, mleko, voda, 3 jajeta, so, šećer
-Karamel
3-4 kruške, kašika maslaca, 2-3 kašike šećera, malo vinjaka
- Preliv
100 ml slatke pavlake, 2 žumanceta, 1 kašika šećera u prahu
Priprema
Ispecite redovne palačinke.
Kruške ogulite i iseckajte na sitnije kockice.Lagano propržite na maslacu pa dodajte 2 kašike vode i šećer i dinstajte zajedno 4-5 minuta.Kada voda ispari kruške će brzo biti karamelizovane.Sipajte malo ruma i zapalite da alkohol pregori.
Sredinu palašinki nafilujte kruškama,preklopite ih a zatim od gore stavite još malo krušaka.Posebno na pari skuvajte žumanca i šećer u prahu,kada je kuvano dodajte neumućenu slatku pavlaku i prelite pored palačinki.Služite toplo.
No comments:
Post a Comment