Friday, May 16, 2014

Sastojci

-Palačinke
brašno,  mleko,  voda,   3 jajeta,   so, šećer
 
-Karamel
 3-4 kruške,   kašika maslaca,   2-3 kašike šećera,   malo vinjaka

- Preliv
100 ml slatke pavlake,   2 žumanceta, 1 kašika šećera u prahu



Priprema

Ispecite redovne palačinke.

Kruške ogulite i iseckajte na sitnije kockice.Lagano propržite na maslacu pa dodajte 2 kašike vode i šećer i dinstajte zajedno 4-5 minuta.Kada voda ispari kruške će brzo biti karamelizovane.Sipajte malo ruma i zapalite da alkohol pregori.

Sredinu palašinki nafilujte kruškama,preklopite ih a zatim od gore stavite još malo krušaka.Posebno na pari skuvajte žumanca i šećer u prahu,kada je kuvano dodajte neumućenu slatku pavlaku i prelite pored palačinki.Služite toplo.

No comments:

Post a Comment