Thursday, May 15, 2014

Salata od goveđeg mesa i crvenog pasulja

Salata od goveđeg mesa i crvenog pasulja  je veoma ukusna i osvežavajuća, može se služiti kao predjelo ili obrok salata.


Sastojci:

800 g goveđeg mesa, 200 g crvenog pasulja, 1 svež krastavac, 1 praziluk, 1 veza mladog luka i peršuna, 3-4 čena belog luka, 2 kašike ljutog senfa, šoljica sirćeta i ulja, mleveni biber, so, malo šećera


Priprema

Meso skuvati i još toplo iseći na manje komade. Pasulj skuvati, ocediti i ostaviti da se prohladi. Izmešati meso i pasulj, pa dodati krastavac isečen na kockice i mladi luk isečen na deblje kolutove. Marinadu napraviti od sirćeta, senfa, ulja, sitno seckanog belog luka, sveže mlevenoh bibera, soli i malo šećera. Marinadu dobro izmutiti pa dodati sitno seckan peršun i još malo mutiti. Ovako pripremljenom marinadom preliti meso i povrće, izmešati i dodati tanko sečene kolutiće praziluka. Lagano izmešati i ostaviti da odstoji. Salatu servirati u svim prilikama uz pečen krompir, zelenu salatu i pivo.

No comments:

Post a Comment