Sastojci:
800 g goveđeg mesa, 200 g crvenog pasulja, 1 svež krastavac, 1 praziluk, 1 veza mladog luka i peršuna, 3-4 čena belog luka, 2 kašike ljutog senfa, šoljica sirćeta i ulja, mleveni biber, so, malo šećera
Priprema
Meso skuvati i još toplo iseći na manje komade. Pasulj skuvati, ocediti i ostaviti da se prohladi. Izmešati meso i pasulj, pa dodati krastavac isečen na kockice i mladi luk isečen na deblje kolutove. Marinadu napraviti od sirćeta, senfa, ulja, sitno seckanog belog luka, sveže mlevenoh bibera, soli i malo šećera. Marinadu dobro izmutiti pa dodati sitno seckan peršun i još malo mutiti. Ovako pripremljenom marinadom preliti meso i povrće, izmešati i dodati tanko sečene kolutiće praziluka. Lagano izmešati i ostaviti da odstoji. Salatu servirati u svim prilikama uz pečen krompir, zelenu salatu i pivo.
No comments:
Post a Comment