Sastojci
800 g očišćenih liganja, 60 ml Maslinovog ulja,120 g luka 2 češnja belog luka, 1 kašika Vegete, 2 kašike naseckanog peršuna, 150 ml belog vina, 1 kašika vinskog sirćeta, 1 list lovora, 150 ml Passate Podravka 300 ml vode, so i biber.
Priprema:
Lignje narežite na kolutiće.
Na zagrejano ulje dodajte sitno naseckani luk i popecite do zlatnožute boje.
Dodajte lignje i kratko popirjajte, dodajte beli luk, Vegetu , peršun, vino, sirće, lovor, passatu i pirjajte nepoklopljeno 15 minuta.
Zatim podlijte vodom i kad zavri smanjite temperaturu (izvadite lovor) i pirjajte još 45 minuta na laganoj vatri.
Po potrebi posolite, popaprite i kad je gotov najbolje ga je ostaviti 15-ak minuta da odmori pre posluživanja.
Posluživanje
Poslužite uz skuvanu palentu koju kad skuvate odmah servirajte u dubok tanjir. Umjesto palente možete skuvati i rižu. Čak se mogu zajedno skuvati riža i palenta.
No comments:
Post a Comment