Thursday, May 15, 2014

Brudet od liganja

Temelj dobrog brudeta je svakako dobra riba. Lignja nije riba, ali pliva i po kvaliteti svog mesa je uvijek na vrhu. Ukoliko niste probali lignje na ovaj način, preporučam da probate.

Sastojci
 800 g očišćenih liganja,  60 ml  Maslinovog ulja,120 g luka  2 češnja belog luka,  1 kašika Vegete, 2 kašike naseckanog peršuna,  150 ml belog vina,  1 kašika vinskog sirćeta,  1 list lovora,  150 ml Passate Podravka  300 ml vode, so i biber.


Priprema:

Lignje narežite na kolutiće.

Na zagrejano ulje dodajte sitno naseckani luk i popecite do zlatnožute boje.

Dodajte lignje i kratko popirjajte, dodajte beli luk, Vegetu , peršun, vino, sirće, lovor, passatu i pirjajte nepoklopljeno 15 minuta.

Zatim podlijte vodom i kad zavri smanjite temperaturu (izvadite lovor) i pirjajte još 45 minuta na laganoj vatri.

Po potrebi posolite, popaprite i kad je gotov najbolje ga je ostaviti 15-ak minuta da odmori pre posluživanja.
Posluživanje
Poslužite uz skuvanu palentu koju kad skuvate odmah servirajte u dubok tanjir. Umjesto palente možete skuvati i rižu. Čak se mogu zajedno skuvati riža i palenta.


No comments:

Post a Comment