300 g putera
1 čaša pavlake
1/2 limuna - rendana korica
2 kašičice limuna
600 g brašna
džem od šljiva
Puter malo omekšati, dodati kiselu pavlaku, rendanu koru i sok od limuna, sve sjediniti. Dodati brašno i zamesiti testo. Ako je potrebno dodati još brašna da se ne lepi testo za prste. Ovako pripremljeno testo ostaviti da odstoji u frižider. Može i da prenoći u frižideru. Odstajalo testo razviti u obliku pravougaonika na debljini tupe strane noža. Na razvijeno testo celom dužinom rasporediti džem, ali ne uz samu ivicu testa već dva santimetra od ivice, polako umotati u valjčić, rolatić, presecite nožem celom dužinom i odvojite rolatić od testa. secite male rolnice po želji, 4-5 cm u dužinu i redjajte u podmazan pleh. Tako nastavite sa preostalim delom razvučenog testa. Pecite na 200 stepeni 20 minuta, vodite računa da valjčići ostanu beli. Tople valjčiće bogato posuti šećerom u prahu.
No comments:
Post a Comment