Sastojci:
Za testo:
1 pakovanje zamrznutog (500 g)
Za kremu:
4 žumanca, 1vanilin šećer, 200g šećera, 80-100g pšeničnog oštrog brašna tip 400, 700ml mleka, 4 belanca, naribana korica limuna
Za šlag:
200ml slatke pavlake
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, razdelite na 2 dela, razvaljajte u veličini tepsije oko 20×35 cm i stavite na okrenutu stranu tepsije.
Svaki list nabodite vilicom na nekoliko mesta i pecite na temperaturi od 220°C oko 20 minuta.
Za kremu, žumance, vanilin šećer i 100 g šećera promešajte, te dodajte brašno i sve zalijte kipućim mlekom. Dobivenu mešavinu izlijte u prikladnu posudu i stavite kuvati na paru. Kuvajte mešajući oko 15 minuta dok se krema ne zgusne.
Zatim istucite belance, dodajte preostali šećer i tucite dalje dok ne dobijete čvrst sneg, koji lagano umešajte u vruću smesu žumanceta. Po želji, kremi dodajte koricu limuna.
List testa stavite u tepsiju u kojoj ste ga pekli i na njega izlijte kremu. Kad se krema ohladi, premažite je izmiksovanom slatkom pavlakom i preklopite drugim listom testa koga ste prethodno izrezali u četvorine.
Pošećerite gornji list testa i sve stavite u hladnjak.
No comments:
Post a Comment