Wednesday, May 21, 2014

Krempite sa šlagom

Sastojci:

Za testo:
 1 pakovanje zamrznutog  (500 g)

Za kremu:
 4 žumanca, 1vanilin šećer, 200g šećera, 80-100g pšeničnog oštrog brašna tip 400, 700ml mleka, 4 belanca, naribana korica limuna

Za šlag:
 200ml slatke pavlake

Za posipavanje:
šećer u prahu



Priprema:

Lisnato testo odmrznite, razdelite na 2 dela, razvaljajte u veličini tepsije oko 20×35 cm i stavite na okrenutu stranu tepsije.

Svaki list nabodite vilicom na nekoliko mesta i pecite na temperaturi od 220°C oko 20 minuta.

Za kremu, žumance, vanilin šećer i 100 g šećera promešajte, te dodajte brašno i sve zalijte kipućim mlekom. Dobivenu mešavinu izlijte u prikladnu posudu i stavite kuvati na paru. Kuvajte mešajući oko 15 minuta dok se krema ne zgusne.

Zatim istucite belance, dodajte preostali šećer i tucite dalje dok ne dobijete čvrst sneg, koji lagano umešajte u vruću smesu žumanceta. Po želji, kremi dodajte koricu limuna.

List testa stavite u tepsiju u kojoj ste ga pekli i na njega izlijte kremu. Kad se krema ohladi, premažite je izmiksovanom slatkom pavlakom i preklopite drugim listom testa koga ste prethodno izrezali u četvorine.

Pošećerite gornji list testa i sve stavite u hladnjak.

No comments:

Post a Comment